La cúpula del PP en Orihuela imputada en el caso Brugal

El Plural / Política

POLÍTICA

 La actual alcaldesa y el anterior edil en la lista de 39 nuevos implicadosLa cúpula del PP en Orihuela imputada en el caso Brugal

 

 

 

 

 

ELPLURAL.COM

La casi totalidad de la cúpula directiva del PP de Orihuela ha sido imputada en el caso Brugal, que investiga una trama de corrupción vinculada al negocio de la basura. Un total de 39 personas han sido inculpadas, entre ellos, la actual alcaldesa, Mónica Lorente (en la foto), así como el ex alcalde José Manuel Medina, también del PP.

 • En la nueva lista de imputados figuran nueve políticos, entre los que hay tres cargos de la oposición. El resto, son empresarios y gerentes de empresas del municipio, que han sido adjudicatarios del servicio de recogida de residuos sólidos urbanos y limpieza por valor de 190 millones de euros y por 20 años. La investigación está centrada en los presuntos sobornos que ofrecieron algunas empresas, para conseguir los millonarios contratos.En un comienzo, 15 imputados
  Hasta el momento, había imputadas en el caso Brugal 15 personas. La más destacada de ellas, el el presidente de la Diputación de Alicante, José Joaquín Ripoll, y junto a él, tres ediles del PP en Orihuela. También dos destacados empresarios de la región, Enrique Ortiz y Ángel Fenoll.

  Hoy, 39 más
  El titular del Juzgado de Primera Instancia Número 3 de Orihuela, Carlos San Martín, a partir de los datos de la investigación, ha decidido imputar a 39 personas más.

  La alcaldesa
  Entre esa treintena de personas, se encuentra la actual alcaldesa de Orihuela, Mónica Lorente, quien fue concejal de Fomento y Turismo durante la legislatura 2003-2007, además de asumir el cargo de portavoz del PP.

  El ex alcalde y concejales
  También está imputado José Manuel Medina, que fue alcalde de Orihuela desde 1995 hasta 2007. En la lista de nuevos ediles imputados por este nuevo caso figuran David Costa, actual concejal de Contratación; Antonio Lidón, edil delegado de Hacienda, y José Manuel Cutillas, concejal de Juventud, Agricultura, Agua y Mercados, y alcalde pedáneo de La Murada.

…TIRAR PEDRES A LA SEUA TEULADA…

IMG_4730_filtered[1]En ple mes d’agost, quan tenim el major nombre de visitants i turistes al paratge del Algar, l’alcalde i el seu “catecismo” D’ACI, ixen a la palestra a donar la notícia:

 “EL PARAJE DEL ALGAR HA VENIDO SUFRIENDO DESDE HACE AÑOS EL PROBLEMA DE LOS VERTIDOS, CUESTIÓN QUE SE HA IDO AGRAVANDO CON LA CRECIENTE ACTIVIDAD COMERCIAL DE LA ZONA Y EL DESARROLLO TURISTICO LOCAL. LAS CONSECUENCIAS HAN SIDO MULTIPLES. ANTE LA SITUACIÓN QUE SE VENÍA PRODUCIENDO DESDE HACE YA AÑOS, EL AYUNTAMIENTO DE CALLOSA D’EN SARRIA TOMÓ LA INICIATIVA ENCARGANDO UN ESTUDIO QUE ENCONTRASE UNA SOLUCION AL PROBLEMA DE LOS VERTIDOS”.

Aquests comentaris catastrofistes sobre l’estat del Algar són un atac frontal als interessos del nostre municipi i els seus ciutadans. Aquesta notícia només la poden donar a la premsa en el mes d’agost, o gent que ni coneix ni vol el poble i que vol danyar la nostra imatge al turisme o gent insensata, ignorant que no és conscient del dany que pot fer a l’economia de l’Ajuntament i també als comerciants i restauradores de la zona.

Finalment, afegir que l’estudi sobre el tractament de l’aigua del Algar està fet (de manera discreta) a disposició de l’Ajuntament pel anterior equip de govern on es veu clarament que la solució serà tractar les aigües a la depuradora de Altea, sense afegir més impacte al riu Algar que està catalogat com a Zona Humida per la pròpia Conselleria de Medi Ambient.

L’ALCALDE NO ES FIA DE CAMPS.

Renúncia a una subvenció per por que no vinguen els diners.camps

El 8 de gener el govern del PP aprovava en solitari el pressupost de l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià per l’exercici 2010 en el qual es contemplava una inversió denominada “Renovació instal·lació enllumenat públic exterior” amb un pressupost inicial de 23.211 euros, dels quals 9.191 euros eren finançats per la Generalitat Valenciana.

El passat mes de maig, la Junta de Govern aprovava l’expedient de modificació de crèdits 5/2010 per a afrontar aquesta inversió de la renovació de la instal·lació d’enllumenat públic exterior, quantitat prevista per a la gestió de l’Agenda 21. No obstant això, en el mes de juny es rebia comunicació de la Conselleria d’Infraestructura i Transport notificant la concessió d’aquesta ajuda. La Junta de Govern del PP presidida pel inepte Batiste Saval, va renunciar a la subvenció d’Estalvi Energètic de la Generalitat i es va anul·lar tota l’operació.

És que Batiste no es fia de Camps i sabia que els diners de la subvenció no anava a arribar?  O  no vol que es faça aquesta inversió per enfrontaments entre els seus regidors?   Tornarà els diners a la gestió de l’Agenda 21?  

La veritat es que 9.191 euros de subvenció no és gran cosa, no es pareix en res als camions de bitllets de Valencia que va prometre Batiste, però tampoc ens sobren. La ineptitut i ineficàcia de Batiste és clara i està incapacitat per ser alcalde.

LA PREMSA RECULL EL VETO DE L’ALCALDE A LES JOVENTUTS SOCIALISTES

La premsa comarcal recull la nota de premsa de l’actitut dictatorial del nostre alcalde i el seu govern del PP. Una vegada més, Callosa torna a apareixer tacada per la irresponsabilitat dels dirigents del PP que en un acte vergonyós, veten activitats de altres col.lectius per pensar de forma diferent. I aixó té un nom.

Irònicament, al diari Información esta notícia sobre el veto al cinema al carrer que preparava Joventuts Socialistes, apareix al costat de la notícia on La Nucía i Alfàs del Pi (amb signe polític diferent) planifiquen el cinema al carrer per al col.lectiu més jove del poble. Ací no. Però Ni fan, Ni deixen fer. Nueva Generación Ni Ni.

CALLDIGITAL

Información

EL PP PROHIBIX QUE ELS JOVES SOCIALISTES FACEN ACTIVITATS CULTURALS

Joves Socialistes de Callosa havien preparat el “cinema al carrer” per al més joves.

 

L’equip de govern del PP de l’Ajuntament de Callosa, format pels regidors Batiste Saval, Ginés Llorca, Oskar García, Mª Isabel Ferrándiz i Alfonso Berenguer Mayor, va acordar per unanimitat, denegar l’autorització perquè les Joventuts Socialistes de Callosa pogueren realitzar dues sessions de cinema d’estiu en el carrer, concretament en la Plaça del Llaurador.

Els Joves Socialistes van sol·licitar autorització per a realitzar el cinema d’estiu en aquesta plaça, sense que l’Ajuntament haguera de dedicar cap altre esforç ni despesa a la referida activitat cultural. Per al PP, projectar pel·lícules com “Toy Story” o “Avatar” són perilloses actuacions polítiques que cal prohibir.

Des de l’adreça de Joventuts Socialistes es pregunten el motiu de prohibir aquest acte encara en el cas que s’estimara que continguera contingut polític i interposarà un recurs de reposició davant la Junta de Govern, encara que evidentment els terminis impediran la realització d’aquesta activitat cultural.

Amb aquest fet es constata una vegada més el menyspreu de l’alcalde cap als seus propis ciutadans, anteposant els seus interessos al del conjunt de ciutadans, i el nul sentit democràtic del nostre govern municipal. Com el gos de l’hortolà, “ni menja, ni deixa menjar”. Ni cinema al carrer, ni Festival Líric, ni Escudella Mestissatge, ni jornades culturals, ni jornades del llibre…. És la particular Nova Generació Ni-Ni del nostre poble.

CURAT DELS TEUS “AMICS”…

El passat mes de juny, el vicesecretari regional autonòmic d’administració del sindicat SPPLBCV, va sol·licitar a l’Ajuntament informació sobre els emoluments que rep el regidor de Grans Esdeveniments i Comerç, Oskar García, així com la quantitat que se li abona per l’assistència a plens i comissions.
En el consegüent debat i deliberació en la Junta de Govern, el regidor es va abstenir en la votació per ser la persona implicada en la interpel·lació.

 Presidente de Radio Sarria Dario Samaniego,alcalde de localidad, Batiste Saval, y edil Oskar Garcia[1]
Cal recordar que aquest sindicat va ser el que va destapar la notícia de la contractació de Oskar García en l’Ajuntament de Benidorm i que posteriorment es va relacionar amb el regidor de mobilitat de Benidorm, José Bañuls. Aquest sindicat també va denunciar públicament la percepció de dos sous del regidor callosí, encara que finalment va quedar que era el subsidi de desocupació juntament amb les indemnitzacions per assistència a plens i comissions.

Canal 9 se queda sin señal internacional por no pagar a Telefónica

06/08/2010   ELPLURAL.COM

RTVV alega que es para contener el gasto

Radio Televisión Valenciana enfrenta una asfixia económica, que le ha empujado a cerrar su canal internacional. Según el diario Levante, la suspensión de la señal satélite no ha sido una medida de la Generalitat o de la dirección del ente público para contener el gasto, sino un corte de Hispasat, de Telefónica de Sistemas de Satélite, por no pagar.

El canal internacional podía ser sintonizado vía satélite en toda España, Francia, los países centroeuropeos y del norte de África. En estos momentos Canal 9 no está presente en ninguna de las plataformas digitales, ni puede ser sintonizado desde el extranjero, a no ser que se acceda vía Internet.

Los actos de Camps no se tocan
La raquítica situación de las cuentas RTVV ha obligado a la Generalitat a imponer un severo plan de ajuste de gastos. Para empezar, las conexiones en directo que precisen de lanzaderas y uso del satélite se han reducido al mínimo, con la rigurosa excepción de las informaciones sobre los actos a los que acude el presidente del Consell, Francisco Camps, que son de los pocos que siguen gozando de este privilegio, según Levante.

Absolutamente inasumibles
Fuentes del Consell explicaron que el coste de las emisiones del canal internacional de RTVV es, dada la situación, absolutamente inasumibles. La situación de liquidez es tan crítica que el ente tiene problemas para pagar hasta las nóminas de los becarios.

Las pérdidas de RTVV
Según una auditoría de Ernst & Young Radio Televisión Valenciana tiene una deuda de 1.100 millones, y en 2009 perdió 279 millones.

La guillotina sobre Punt 2
El Consell ha impuesto un severo plan de ahorro que amenaza a la segunda cadena de televisión del ente valenciano, Punt 2, que, según la oposición, fue puesta en marcha en la etapa de Zaplana para confinar parte de la plantilla que el ex presidente de la Generalitat consideró “el último bastión socialista”.

Duro plan de ajuste
Las medidas de ajuste llevarán a tener que prescindir del grueso de la producción propia, por lo que RTVV echará mano de espacios históricos y enlatados como venía haciendo el canal internacional. Igual que sucede en el Palau de les Arts, el plan de ajuste no ha sido totalmente perfilado y comenzará a funcionar en la nueva temporada.

Sólo contención del gasto
Desde RTVV se desmiente esto y alegan que la suspensión de la señal por satélite responde, en primer lugar, a una medida de contención del gasto, y en segundo, a la intención de potenciar el área multimedia de la televisión autonómica.

ELS JOVES SOCIALISTES REALITZARÀN CINE D’ESTIU AL CARRER PER A XIQUETS

Els joves socialistes realitzaràn cine d’estiu al carrer per a tota la família. El secretari general dels Joves Socialistes manifestava que  “degut a la falta de iniciatives de l’Ajuntament de Callosa, els joves socialistes  pretenem realitzar esta activitat per a que els més menuts puguen gaudir de tres nits de cinema a l’aire lliure”. L’Agrupació de joves socialistes de Callosa-Bolulla ja ha sol.licitat a l’Ajuntament el pertinent permis del lloc que serà la Plaça del Llaurador. Aquesta iniciativa ja es feia abàns amb èxit encara que la organització era a càrrec de l’Ajuntament. Ara, els interesos del PP al nostre govern són altres i no precisament la cultura o l’oci de la població més jove. Ja no es fa tampoc el Festival Líric, el cinema al carrer o els festivals de música jove com la Escudella Mestissatge.